Wie zijn Grill Bill kamado BBQ lief heeft, houdt ‘m netjes schoon en doet regelmatig onderhoud net zoals je met je auto of fiets doet (als het goed is). Sommige Grill Bill bezitters praten zelfs tegen hun Bill en zeggen lieve dingen als ze weer heerlijk gegeten hebben. Een beetje liefde, dat is belangrijk.

Het Keramiek van Grill Bill

De Grill Bill is gemaakt van het beste keramiek wat je maar kunt vinden en komt zelfs uit dezelfde fabriek als een heel bekend Amerikaans merk; de Kamado Joe, kwaliteit verzekerd dus.

Als je je Grill Bill kamado uit de doos hebt gehaald en in elkaar hebt gezet, dan wil je natuurlijk direct heel veel lekkere dingen maken. En je kamado eens flink opstoken om te zien wat jouw Bill in zijn mars heeft. Dat mag natuurlijk, maar er zijn een paar dingen waar je op moet letten. “Better Safe then Sorry”

  1. Het Keramiek moet even inwerken en zich zetten, ben de eerste 5 keer een beetje voorzichtig en stook ‘m niet hoger op dan 250 graden celcius, daarna mag je helemaal los gaan.
  2. Gebruik GEEN Kolenstarter (Chimney) die vaak gebruikt worden bij de Weber, doordat de kolen te heet in de kamado komen kan dit een thermische schok veroorzaken. Hierdoor kan de firebox, vuurring of zelfs de dome scheuren, hierdoor vervalt ook het recht op garantie
  3. Gebruik altijd houtskool in combinatie met aanmaakwokkels of een elektrische firestarter, zo worden de kolen gelijkmatig heet en kan de kamado rustig wennen aan de temperatuur.
  4. Die witte aanmaakblokjes, briketten en spiritus zijn nu passe, je bent met je Grill Bill nu een echte pitmaster. Dus neem afscheid van kinderspeelgoed. Deze producten zijn chemisch en de geur van deze rommel trekt helemaal in het keramiek. Moet je niet willen, want je wil gewoon lekker eten zonder chemisch smaakje.
  5. Draai alle bouten, moeren en schroeven nog eens aan na een keer of 3 gebarbecued te hebben. Door de warmte werkt het keramiek en metaal, dus het kan zijn dat de schroeven en bouten een beetje los gaan zitten. Controleer dit hierna ook regelmatig.
onderhoud nieuwe kamado bbq