Cart 0 0,00

Please, add your first item to the wishlist

BBQ RECIPES IN YOUR MAILBOX?

Get our latest new BBQ recipes, news and offers delivered straight to your inbox!

0.0 from 0 votes

Spareribs cooked quickly is often just as tasty as the 3-2-1 method, you get a slightly crispier jacket, while the meat around the bone remains nice and tender. These Iberico ribs are perfect for this preparation.

So run to the specialty store to stock up on some of these delicious ribs, prepare them with our recipe, and enjoy.

Easy Iberico Spareribs

Recipe by Bill
0.0 from 0 votes
Course: Hoofgerecht, SnacksCuisine: USADifficulty: Easy
Personen

4

Personen
Voorbereiding

15

minutes
Bereidingstijd

1

hour 

40

minutes
Totale tijd

1

hour 

55

minutes

Iberico, ook de wel Wagyu onder de varkens genoemd. Omdat deze varkentjes gevoerd worden met eikeltjes krijgt het vlees een enorm volle en identieke Iberico smaak. De ribs zijn een stuk vetter dan de gewone ribs bij de super. Dat maakt het mogelijk om deze te bereiden met een snelle hete methode op 140 graden. Zo krijg je een heerlijk krokant jasje, en supermals vlees.

Nog een voordeel is dat je ze niet hoeft in te pakken én dat ze sneller klaar zijn!

BBQ Mode

Houd je scherm aan tijdens de bereiding

Ingrediënten

Instructies

  • Start met het aansteken van je Grill Bill kamado bbq. Misschien anders dan je gewend bent ga je je iberico ribs bereiden met een hot and fast methode, op 140 graden. Nog steeds niet heel heet, maar voldoende hitte voor de hot and fast methode.
  • Haal je ribs uit de verpakking en check of je het vlies aan de binnenkant van de ribs nog moet verwijderen. Dit kun je doen met de achterkant van een stevige vork of lepel. Steek deze in het midden van de ribs onder het vlies, en ga langs het bot van de ene kant naar de andere kant zodat het vlies los komt. Vervolgens kun je het vlies helemaal verwijderen met je handen. Of gebruik keukenrol om meer grip te krijgen op het vlies.
  • Rub nu de boven en de onderkant van de ribben royaal in de de Angus and Oin rub. Deze zoet pittige rub is een perfecte match met de Iberico ribben en zorgt voor een mooie bark.
  • Ok, je kamado heeft inmiddels de temperatuur van 130 graden bereikt. Tijd om het rookhout op het houtskool te leggen. We gebruiken 1 hickory chunk voor een stevige rooksmaak, en appel chunk om de rooksmaak wat meer in balans te brengen. shortibs recept psg kamado
  • Inmiddels is de temperatuur van je kamado op ca. 140 graden en is het tijd om de heat deflector en het rvs rooster te plaatsen. Leg daarop je Iberico ribs en laat de rook zijn werk doen.
  • De ribs zijn doorgaans gaar bij een kerntemperatuur van 94 graden. Maar omdat de ribs zo vet zijn laten we ze nog even liggen voor een mooiere korst en iets minder vet vlees. Na ongeveer 2.5 a 3 uur kun je de ribs van de kamado halen. recept iberico spare ribs kamado bbq-12
  • Laat je Iberico ribben nog even rusten, een minuut of 20 /25 moet voldoende zijn.
  • Serveer je Iberico ribs als snack tijdens een mooie sportwedstrijd of als avondmaal. Ribs gaan perfect bij gepofte aardappel en/ of aardappel salade, en coleslaw.

Notities

  • Dit heerlijke gerechtje is bereid op onze Grill Bill Pro XL Kamado BBQ. We hebben de MEATER Block thermometer gebruikt om de kerntemperatuur en omgevingstemperatuur perfect te monitoren. Meten is immers weten toch?

Dit recept gemaakt?

Tag @grillbillbbq op Instagram of gebruik hashtag #grillbillbbq

Dit recept gemaakt?

Volg https://www.facebook.com/groups/grillbill ons op Facebook

related

bbq store grill bill eindhoven-10
BBQ&A
Grill Bill

Must Have Accessories for your Kamado BBQ

What kamado bbq accessories are important? If you own a kamado BBQ, you know that this versatile grill allows you to prepare delicious dishes with a unique flavor. But to get the most out of your kamado BBQ, there are some essential accessories to consider. In this article you will

Read More "
Tot €370,- Korting Op Pro Kamado's
+
30% korting op max. 5 Grill Bill accessoires
+
gratis 10 jaar extra garantie
Geldig t/m 12-04-24 | Of zolang de voorraad strekt

Doe onze online kamado cursus, haal je examen, upload je certificaat, en je krijgt 10 jaar extra garantie t.w.v 250,- op jouw Pro kamado. Meer weten? Check de voorwaarden.

150,- DISCOUNT ON KAMADOS
+ 30% discount on accessories

Offer valid while supplies last!

BBQ RECIPES IN YOUR MAILBOX?

Get our latest new BBQ recipes, news and offers delivered straight to your inbox!

My cart
Your cart is empty.

Looks like you haven't made a choice yet.